Muurelementen voor je tuin: Soorten, toepassingen en meer

Met muurelementen breng je hoogteverschillen aan in je tuin

Hoogteverschillen in je tuin aanbrengen kan op verschillende manieren. Een van de populairste en makkelijkste manieren om dit te doen, is door gebruik te maken van muurelementen. Muurelementen zijn er in verschillende vormen en maten, en kunnen op verschillende manieren in je tuin worden verwerkt. Wat muurelementen precies zijn en hoe je ze kunt gebruiken in je tuin lees je hier. In deze blog bekijken we ook de verschillende soorten muurelementen die er zijn. Zo weet jij precies welke muurelementen geschikt zijn voor je smaak en je tuin. Lees verder voor meer informatie!

Wat muurelementen zijn

Muurelementen worden soms ook stapelblokken genoemd. Het is goed om te weten dat het hier om hetzelfde product gaat. Muurelementen zijn een populaire manier om hoogteverschillen in je tuin te creëren. Dat is belangrijk want een vlakke tuin ziet er vaak minder interessant uit. Ze zijn er in verschillende vormen en maten, en kunnen worden gebruikt op verschillende manieren. Zo kun je er natuurlijk muurtjes mee creëren, maar ook verhoogde bloembedden of borders. Muurelementen zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen die elk hun eigen uitstraling aan je tuin toevoegen. Welke het beste is voor je eigen tuin is dus een kwestie van smaak. Hieronder bespreken wij de verschillende soorten muurelementen.

Verschillende soorten muurelementen

Over het algemeen zijn er vier verschillende soorten muurelementen: strak, getrommeld, muurelementen met een ruwe kant en muurelementen met facet. Zoals de naam al doet vermoeden zien strakke muurelementen er strak uit. Dit geeft je tuin een moderne en afgewerkte look. Getrommelde muurelementen worden getrommeld. Hierdoor zien deze stapelblokken er wat meer geleefd uit. Hierdoor voegen ze meer karakter aan je tuin toe. Stapelblokken met een ruwe kant hebben dit karakter nog meer, en zien er dus nog robuuster uit. Muurelementen met facet zijn aan een kant wat afgevlakt. De randen van deze muurelementen blijven op die manier langer mooi.

Muurelementen kopen

Als je muurelementen wilt kopen is het dus belangrijk dat je rekening houdt met de look die je wilt uitstralen met je tuin. Naast de verschillende stijlen waarin deze stapelblokken verkrijgbaar zijn, zijn zij ook beschikbaar in verschillende kleuren. Zo kun je ervoor kiezen om de kleur van je muurelementen te laten matchen met eventuele bestrating of andere elementen van je tuin. Een kleur die erg populair is in tuinen met een moderne uitstraling is antraciet. Als je voor een moderne look wilt gaan zijn strakke antraciete muurelementen dus een aanrader! Met deze tips heb je binnen no time geschikte muurelementen voor je tuin gevonden!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *