Tegel PVC vloeren; alles wat je moet weten

ennah.eu

Als je op zoek bent naar een alternatief voor traditionele tegelvloeren, zijn tegel PVC vloeren wellicht een goede optie voor jou. PVC tegels zijn gemaakt van duurzaam kunststof en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen. Zij zijn gemakkelijk te installeren en kunnen in een verscheidenheid van montages, met inbegrip van huizen, ondernemingen, en scholen worden gebruikt. In dit artikel zullen wij de voor- en nadelen van PVC tegels bespreken en je voorzien van alles wat je moet weten alvorens tot aankoop over te gaan.

De verrassende geschiedenis van PVC tegels

PVC tegels werden voor het eerst geïntroduceerd in de Verenigde Staten in het begin van de jaren 1970. Ze werden oorspronkelijk ontworpen voor gebruik in ziekenhuizen en scholen omwille van hun duurzaamheid en installatiegemak. Tegel PVC vloeren wonnen snel aan populariteit omdat ze veel minder duur waren dan traditionele tegelvloeren.

Vandaag de dag zijn tegel PVC vloeren nog steeds een populaire keuze voor vele commerciële en residentiële toepassingen. Ze worden vaak gebruikt in keukens, badkamers, wasruimtes en ingangen. PVC tegels zijn ook een populaire keuze voor bedrijven omdat ze gemakkelijk te reinigen en te onderhouden zijn.

Wat zijn de voor- en nadelen van tegel PVC vloeren?

PVC tegels hebben een aantal voordelen ten opzichte van andere soorten vloerbedekking; 

 • Ze zijn duurzaam en gemakkelijk te installeren. 
 • Ze zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid van kleuren en stijlen, zodat er voor iedereen wel wat bij zit. 
 • Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, ook is het simpel om 1 kapotte tegel te vervangen als je kiest voor click PVC. 
 • Ze zijn minder duur dan traditionele tegelvloeren, zonder dat je hoeft in te leveren op stijl.

PVC tegels hebben ook een paar nadelen; 

 • Ze kunnen glad zijn wanneer ze nat zijn. 
 • Ze zijn misschien niet zo comfortabel om lang op te staan. 
 • Hoewel er veel opties zijn, kunnen de kleur en stijl opties nog steeds beperkt zijn in vergelijking met andere soorten vloeren.

Hoe kies je PVC tegels

Bij de keuze van PVC-tegels is het belangrijk rekening te houden met de volgende factoren:

 • Het beoogde gebruik van de ruimte. 
 • De hoeveelheid voetverkeer in de ruimte. 
 • Het klimaat in de omgeving. 
 • Je budget.

Als je op zoek bent naar een duurzame en gemakkelijk te installeren vloerbedekking, kunnen tegel PVC vloeren een goede keuze voor je zijn. Als je echter bezorgd bent over comfort of stijl, zijn er misschien betere opties beschikbaar. Zorg ervoor dat je al je opties overweegt alvorens een beslissing te nemen. Bedankt voor het lezen! We hopen dat dit artikel nuttig was.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *