Wat heb je nodig om de dakgoot goed te onderhouden?

Je dakgoot schoonmaken is geen leuke, maar wel een noodzakelijke klus. Het voorkomt vervelende zaken zoals: verzakking en lekkage. Ook zorgt het ervoor dat hemelwater probleemloos naar beneden kan stromen. Met het oog op je financiën is het verstandig je dakgoot minimaal één keer per jaar schoon te maken. Schade wat is veroorzaakt door een verwaarloosde of kapotte dakgoot wordt door veel verzekeraars namelijk niet gedekt. Goed onderhoud is dus erg belangrijk. 

Een professionele poetsbeurt

Vind je het schoonmaken van je dakgoot wat spannend? Je bent niet de enige. Veel mensen vinden het niet prettig om op een hoge ladder te staan. Ook geeft het gemoedsrust om deze schoonmaakklus uit te besteden aan vakmensen. Zo weet je zeker dat het goed gebeurt en voorkom je dat je zelf per ongeluk schade aanricht. Ook onderwerpen professionals de dakgoot vaak aan een visuele inspectie. Mocht er iets beschadigd zijn, dan kunnen ze dit desgewenst repareren. Houd er wel rekening mee dat ze hier mogelijk een meerprijs voor rekenen. Ben je bang dat je gaat vergeten om een afspraak te maken? Dan is een onderhoudsabonnement wellicht wat voor jou.

Spullen voor het schoonmaken van je dakgoot

Heb je een goed bereikbare dakgoot en vind je het niet erg om op een ladder te staan? Dan kun je er ook voor kiezen om zelf je dakgoot onder handen te nemen. Voor het schoonmaken van je dakgoot heb je verschillende spullen nodig. Een stevige ladder is misschien wel het belangrijkste. Pak dus niet de eerste de beste keukentrap, maar een ladder die voldoende lengte heeft. Daarnaast is het handig om handschoenen, een schepje en een schuurspons in huis te halen. Ook de volgende spullen komen goed van pas: een vuilniszak, een bezem en een stoffer en blik. Voor het doorspoelen van de dakgoot kun je een tuinslang of gieter gebruiken. Om ervoor te zorgen dat je niet continue de ladder op en af moet, is het handig om te vragen of iemand de spullen aan wil geven.

Dakgoot schoon? Plaats een dakgootbeschermer

Wil je voorkomen dat er weer gebladerte in de dakgoot vast gaat zitten? Dakgootbeschermers weren vuil en bladeren, daarnaast maken ze de kans op verstopping ook een stuk kleiner. In de bouwmarkt en online zijn er diverse soorten dakgootbeschermers te vinden. Het is bijvoorbeeld een optie om gootbescherming te plaatsen. Gootbescherming bestaat uit kleinmazig gaas van kunststof dat je een eenvoudig op maat kunt knippen om in de dakgoot te plaatsen. Daarnaast bestaan er ook dakgootbeschermers die de regenpijp beschermen tegen gebladerte. De bekendste voorbeelden hiervan zijn: dakgootegels en boldraadroosters.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *