Alles wat u moet weten over het verkopen van uw bedrijfspand

Ondernemers die hun bedrijfspand willen verkopen, hebben veel werk te doen om het beste rendement op hun investering te behalen. Hieronder volgen enkele tips om u op weg te helpen:

1. Breng uw eigendommen op orde. Dit betekent het repareren van eventuele schade, het opruimen en het uitvoeren van noodzakelijke reparaties. U kunt ook overwegen om het zo te organiseren dat het er op zijn best uitziet.

2. Heb een nauwkeurig idee van wat uw eigendom waard is. Dit kan worden gedaan door een professionele beoordeling te krijgen of door wat online onderzoek te doen.

3. Stel een realistische prijs in voor uw eigendom. Het is belangrijk om te onthouden dat u waarschijnlijk met kopers zult moeten onderhandelen, dus een te hoge of te lage prijs voor uw eigendom kan uw kansen om het snel te verkopen schaden.

4. Breng uw eigendom goed op de markt.

Plaats

Er zijn een aantal redenen om uw bedrijfspand te verkopen. Misschien ben je de ruimte ontgroeid, of moet je om andere redenen verhuizen. Hoe dan ook, het verkopen van uw bedrijfspand kan een hele klus zijn. Het is belangrijk om de tijd te nemen om je goed voor te bereiden en je woning correct te prijzen. Bij de prijsbepaling van uw bedrijfspand moet u met een aantal factoren rekening houden. De belangrijkste overweging zijn de huidige marktomstandigheden. U moet ook rekening houden met de staat van het onroerend goed, evenals met eventuele upgrades of renovaties die recentelijk zijn uitgevoerd. Het is ook belangrijk om te onthouden dat bedrijven vaak als een pakketdeal worden verkocht, waarbij het bedrijf en het pand samen worden verkocht. Dit betekent dat u beide componenten correct moet prijzen om het beste rendement op uw investering te krijgen.

Grootte en gebruik

Als het tijd is om uw bedrijfspand te verkopen, is het belangrijk om de omvang en het gebruik te inventariseren. U moet weten hoeveel ruimte uw bedrijf nodig heeft om te kunnen werken en voor welk type gebruik het pand het meest geschikt is. Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, volgen hier een paar tips:

1. Meet de vierkante meters van uw huidige ruimte en vergelijk deze met vergelijkbare woningen in uw omgeving. Dit zal u helpen een algemeen idee te krijgen van hoeveel ruimte u nodig heeft.

2. Denk na over het soort bedrijf dat u runt. Als u bijvoorbeeld veel kantoorruimte nodig heeft, heeft u waarschijnlijk een groter gebouw nodig dan iemand die alleen een winkelpui nodig heeft.

3. Denk na over de toekomst van uw bedrijf. Heeft u na verloop van tijd meer of minder ruimte nodig?

Leeftijd

De beslissing om een bedrijfspand te verkopen kan een moeilijke zijn. Het kan zijn dat het moment is aangebroken om te verhuizen, of dat het huidige pand niet meer geschikt is. Wat de reden ook is, er zijn enkele dingen die u moet overwegen voordat u het onroerend goed op de markt brengt. De eerste stap is om te beslissen welke prijs u voor het onroerend goed wilt vragen. Dit is afhankelijk van een aantal factoren, zoals hoeveel werk eraan moet worden gedaan, hoe lang het op de markt staat en waarvoor vergelijkbare woningen in het gebied worden verkocht. Het is belangrijk om een nauwkeurige schatting van deze dingen te krijgen, zodat de woning realistisch geprijsd kan worden. Een ander ding om te overwegen is wie het onroerend goed zal kopen. Het is belangrijk om een koper te vinden die de geschiedenis en het karakter van het gebouw respecteert, en ook iemand die het zich kan veroorloven.

Voorwaarde

Als het tijd is om uw bedrijfspand te verkopen, zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. De eerste is de staat van het onroerend goed. Als het in slechte staat verkeert, moet u wellicht investeren in reparaties of renovaties voordat u het op de markt brengt. Dit kan de verkoopkosten verhogen en kan ten koste gaan van uw winst. Een ander ding om te overwegen is hoeveel ruimte uw bedrijf nodig heeft. Als je veel ongebruikte ruimte hebt, kun je misschien een deel van het onroerend goed verhuren en wat extra inkomen krijgen. Dit zal echter tijd en moeite van uw kant vergen, dus zorg ervoor dat u daarop voorbereid bent. Bedenk ten slotte op wat voor soort koper u zich richt. Als u op zoek bent naar een snelle verkoop, dan wilt u het onroerend goed concurrerend prijzen en u richten op kopers die direct klaar zijn om te kopen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *