Het effect van de elektrische auto op het klimaat

Het wordt vaak gezegd dat een elektrische auto beter voor ons klimaat is, dan de traditionele benzineauto. Maar waarom is dit eigenlijk zo? In deze blog vertellen we je waarom het rijden in een elektrische auto meer voordelen met zich meebrengt voor het klimaat, dan het rijden in een elektrische auto. 

Een groot probleem: de CO2-uitstoot

De grote hoeveelheid aan CO2 dat wij uitstoten op de aarde is een groot probleem. Het is belangrijk dat dat zoveel mogelijk beperkt blijft. CO2 zorgt er namelijk voor de aarde zich langzaam opwarmt. Als de aarde zich nog meer opwarmt dan waar momenteel sprake van is, zal dit negatieve gevolgen hebben op het milieu. De ijskappen op de Noordpool zullen smelten en daardoor zal de zeespiegel stijgen. Als de zeespiegel stijgt, zullen verschillende laag gelegen gebieden onder water komen te lopen. Ook zal het resulteren in extremere weersomstandigheden. 

Besparing van wel 60%

Uit onderzoek is gebleken dat een elektrische auto over zijn levensduur ongeveer 60% CO2 bespaart. Dit is een schattig op basis van de gemiddelde CO2-emissie. Een benzineauto stoot namelijk erg veel CO2 uit, tijdens het rijden. Dit kun je zoveel mogelijk beperken door in een elektrische auto te gaan rijden.

Maar in welke auto moet je dan gaan rijden? Wij lichten in deze blog 2 elektrische auto’s uit: De Kia EV6 en de Renault Megane E-tech. De Kia EV6 is uitgekozen tot de beste elektrische auto en is beschikbaar in 3 verschillende modellen: EV6, GT-Line en GT. De Renault Megane E-tech kenmerkt zich door haar nieuwste technologie en de mooie materialen die zijn gebruikt in het interieur. 

Nog meer voordelen

Naast dat het beter is voor het milieu, heeft het rijden in een elektrische auto nog meer voordelen. Je kunt namelijk profiteren van verschillende fiscale voordelen, zoals een lage bijtelling en je hoeft geen BPM te betalen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *