De Kunst van het Mixen: Een Gids voor de Beginnende Bartender

De Kunst van het Mixen: Een Gids voor de Beginnende Bartender

Ben jij een groot fan van cocktails? Dan is het een leuk idee om deze zomer aan de slag te gaan met het maken van je eigen cocktails. Het maken van je eigen cocktails is namelijk een zeer leuke bezigheid. Je kunt namelijk je creativiteit de vrije loop laten aangezien er talloze mogelijkheden zijn als het aankomt op cocktails. Bovendien geniet je ook nog eens van de lekkerste cocktails. Het is ook helemaal niet zo moeilijk om te starten met het maken van cocktails. Wanneer je beschikt over de juiste shaker, ingrediënten en cocktailglazen kom je al een heel eind. 

Gebruik de juiste ingrediënten voor je cocktail

Wanneer je op zoek gaat naar inspiratie voor het maken van je eerste cocktails kom je er al snel achter dat er talloze mogelijkheden zijn. Het belangrijkste is echter dat je altijd de juiste ingrediënten gebruikt. Gebruik bijvoorbeeld verse ingrediënten, zoals verse citroen- of limoensap. Ook verse munt, basilicum of verse bessen zie je vaak terug in de lekkerste cocktails. Het gebruik van verse ingrediënten geeft je cocktail niet alleen een heerlijke smaak, maar zorgt er ook voor dat de cocktail er mooi uitziet. Kies uiteraard ook de juiste sterke drank voor de cocktail, afhankelijk van de smaak en de intensiteit die je zoekt.

Zorg voor balans en experimenteer

Een cocktails die overheerst aan sterke drank en die dus niet goed is gemixt valt vaak tegen. Een goede cocktail heeft dan ook een balans tussen zoet en zuur, bitter en zoet of sterk en zwak. Gebruik bijvoorbeeld suikersiroop of agavesiroop om zoetheid toe te voegen. Experimenteer met verschillende verhoudingen van ingrediënten tot je de perfecte balans hebt gevonden. Hoe meer je oefent des te lekkerder je cocktails worden. Uiteindelijk hoef je alleen nog maar je cocktail af te schenken in het juiste glas. Kies dan ook martini glazen wanneer je een martini hebt gemaakt. Het type glas heeft immers invloed op de smaaksensatie. 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *