Dit is het verschil tussen gewone fietsband en een anti lek fietsband

Dit is het verschil tussen gewone fietsband en een anti lek fietsband

Het schijnt dat er zo’n 23 miljoen fietsen in Nederland zijn en dit is helemaal niet gek, aangezien fietsen goed is voor het klimaat en je fit houdt. Een nadeel van de fiets daarentegen is dat deze nog wel eens kapot kan gaan. Van alle gebreken is een lekke band toch wel de meest onhandige. Weten hoe je een band moet repareren is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend. In dat geval is voorkomen dus beter dan genezen. Je zou daarom kunnen kiezen voor anti-lek fietsbanden in plaats van gewone fietsbanden, bijvoorbeeld van fietsbanden.com. Zo sta je nooit meer met een lekke band langs het fietspad. 

Voor welke fietsen geschikt? 

Ondanks dat een anti-lek fietsband anders is dan gewone fietsbanden is er voor bijna alle fietsen wel een geschikt model te vinden. De drie bekendste fabrikanten van anti-lek fietsbanden produceren deze namelijk in allerlei maten en kleuren. Er is dus altijd wel een anti-lek fietsband te vinden die op jouw fiets past. Dit geldt ook voor (de meeste) elektrische fietsen, racefietsen en vouwfietsen. Let bij het aanschaffen van een anti-lek fietsband vooral op de bandenmaat van de huidige fiets. Als de anti-lek fietsband dezelfde bandenmaat heeft kun je er vanuit gaan dat deze past. De bandenmaat staat altijd op de zijkant van de fietsband.

Banden echt nooit meer lek?  

Een anti-lek fietsband is een speciale buitenband die extra beschermd wordt door het gebruik van beter rubber, een steviger profiel en/of een extra binnenlaag. Er zijn verschillende soorten anti-lek banden, maar ze beschermen allemaal beter tegen invloeden van buitenaf. Er is daarentegen altijd een kleine kans dat de band toch lek raakt. Een anti-lek band zal veel minder snel lek raken door glasscherven, spijkers of andere scherpe voorwerpen op de weg. Echter zou een extreem scherp voorwerp alsnog tot in de binnenband kunnen doordringen. Hiernaast raakt de band ook sneller beschadigd als de druk in de band te laag is. Pomp de banden dus goed op! 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *