Dit is wat je kan verwachten op je theorie examen

Door een goede voorbereiding kun je relaxed beginnen met je theorie examen

Ben jij je ook aan het voorbereiden op je theorie examen? Dit kan voor veel mensen een zenuwslopende ervaring zijn, maar dat hoeft het gelukkig niet te zijn. Het halen van je rijbewijs is een belangrijke mijlpaal in je leven om verschillende redenen.  Door te weten wat je kunt verwachten kun je je beter voorbereiden. Zo voel je je zekerder op de dag van het examen. In deze blog gaan we daarom kijken naar de verschillende onderdelen van het theorie examen. Zo weet je precies wat je van elk onderdeel kunt verwachten.

Gevaarherkenning en het theorie examen

Het grote voordeel van het afleggen van het theorie examen is dat miljoenen mensen je al voor zijn gegaan. Dit is misschien een troost en tegelijk ook een bron van informatie. We weten namelijk al precies uit welke onderdelen het theorie examen bestaat. Dit zijn er namelijk drie: gevaarherkenning, verkeerskennis en verkeersinzicht. Bij het eerste onderdeel gevaarherkenning krijg je verschillende verkeerssituaties te zien waarbij jij de keuze moet maken wat je in de situatie zou doen. Dit zijn in totaal 25 vragen waarvan je er minstens 13 goed moet hebben. De antwoordmogelijkheden op het theorie examen die je hierbij hebt zijn: remmen, gas loslaten of niets doen.

Verkeerskennis en het theorie examen

Het tweede onderdeel van het theorie examen is verkeerskennis. Hierbij krijg je 12 vragen in totaal waarvan je er 10 goed beantwoord moet hebben. Bij deze vragen moet je vaak een getal invullen, of zogeheten sleep of aanwijsvragen. Het is daarbij goed om te weten dat je voor elk onderdeel een aantal minuten hebt om het te volbrengen. In totaal duurt het theorie examen een half uur, waarbij je dus een vast aantal minuten per onderdeel hebt. Voor alle drie de onderdelen van het theorie examen moet je afzonderlijk slagen.

Verkeersinzicht en het theorie examen

Het laatste onderdeel van je theorie examen is verkeersinzicht. Bij dit onderdeel krijg je 28 vragen in totaal. Daarvan moet je er minimaal 25 goed hebben. Je krijgt voor dit onderdeel 15 minuten. Ook dit onderdeel bestaat uit meerkeuzevragen waarbij je getallen moet invullen of antwoordmogelijkheden moet slepen of aanwijzen. Het grote voordeel van het theorie examen is dat je gelukkig gelijk na afloop hoort of je geslaagd of gezakt bent omdat het digitaal wordt afgenomen. Dat scheelt gelukkig een paar dagen stress en afwachten! Nu weet je precies waar je aan toe bent. Het kan tenslotte erg verstandig zijn om alvast een paar keer te oefenen met het afleggen van een oefen theorie examen. Zo kom je niet op het laatste moment voor verrassingen te staan!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *