Zo weet je of je remschijven versleten zijn of niet

ennah.eu

Als je niet zeker weet of je remschijven aan vervanging toe zijn of niet, hoeft je je geen zorgen te maken. De kans is namelijk groot dat je niet de enige bent. Veel mensen weten niet hoe ze kunnen zien of hun remschijven versleten zijn of niet. Toch zien de meeste mensen hier wel het belang van in. Remschijven die versleten zijn kunnen namelijk tot een verhoogde kans op ongelukken leiden. En dat is iets waar niemand op zit te wachten. In deze blog leren we je hoe je kunt herkennen of je remschijven aan vervanging toe zijn of niet. Dus, lees verder voor meer informatie!

Het belang van remschijven

Remschijven zijn een belangrijk onderdeel van ieders auto. Zij helpen je te stoppen wanneer dat nodig is. Remschijven kunnen na verloop van tijd versleten raken, en als ze niet worden vervangen, kan dat problemen veroorzaken bij het remmen. Als je meer verstand hebt van je auto kun je ervoor kiezen om je remschijven zelf te vervangen. Ook kun je ervoor kiezen dit bij een garage te laten doen als je er minder verstand van hebt. Er zijn gelukkig een paar manieren om te achterhalen of je remschijven versleten zijn. Hoe je dit precies doet lees je hieronder.

Herkennen van versleten remschijven

Het is goed om te weten dat je versleten remschijven vaak tijdens het rijden al wel kunt herkennen. Jij weet natuurlijk als geen ander hoe je auto hoort te klinken. Versleten remschijven kun je herkennen aan verschillende geluiden. Ten eerste kun je dit horen aan schurende of kloppende geluiden. Dit komt doordat je remblokken tegen staal worden gedrukt in plaats van de remschijven. Een andere manier om versleten remschijven te herkennen is doordat je auto ineens trilt tijdens het remmen. Vaak komt dit door te lang doorrijden met vieze remschijven. Je kunt proberen de remschijven nog schoon te maken. Let er hierbij wel goed op dat de remschijven niet nat worden gezien dat voor roest kan zorgen.

Remschijven kopen en slijtage

Slijtage van remschijven komt over het algemeen altijd voor en daar valt weinig aan te doen. Een uitzondering is het vaker laten uitrollen van je auto en minder vaak abrupt te remmen als dit niet nodig is. Eventueel kun je ook je remschijven controleren op zichtbare schade zoals haarscheuren of checken of de remschijven kromgetrokken zijn of niet. Dit is namelijk beslist niet de bedoeling. Gelukkig kun je tegenwoordig online makkelijk nieuwe remschijven kopen. Bij de meeste websites vul je eenvoudig je kentekennummer in, zodat je zeker weet dat je de juiste remschijven voor je auto hebt!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *