Echt of nep? Waarom zijde bloemen niet meer te onderscheiden zijn van het echte werk

Hier lees je waarom zijde bloemen net echt lijken en meer!

Heb je ooit een zijde bloem gezien en je afgevraagd of ze echt was? Geloof het of niet, maar zijde bloemen hebben de laatste jaren een lange weg afgelegd. Ze zijn nu zo realistisch dat het vaak moeilijk is om ze van echt te onderscheiden! Veel mensen denken onterecht dat dit soort bloemen er nog erg nep uitzien. Tegenwoordig zien we echter steeds vaker zijde bloemen in het interieur van mensen terug komen. Dit komt deels doordat we ze nog amper kunnen onderscheiden van het echte werk. Hier lees je waarom zijde bloemen niet meer van echte bloemen te onderscheiden zijn!

Waar zijde bloemen vandaan komen

Zijde bloemen zijn dus een soort kunstplanten. Zijde bloemen komen oorspronkelijk uit Italiƫ, waarbij zijde linten in elkaar werden gedraaid zodat ze net op bloemen leken. Veel mensen denken onterecht bij de naam zijde bloemen dat deze bloemen onbetaalbaar zijn. Dat is op zich niet vreemd, gezien zijde nog steeds erg duur kan zijn. De zijde bloemen die we nu maken worden vaak niet eens meer van zijde gemaakt. Eigenlijk gaat het hier om een soort kunstzijde die gemaakt wordt uit cellulose. Dit zorgt voor de hoge kwaliteit van de bloemen, waardoor ze niet meer te onderscheiden zijn van echte bloemen.

Soorten zijde bloemen

Er is dus een reden dat veel mensen zich niet kunnen herinneren dat zij zijde bloemen gezien hebben. Dit heb je vaak dus niet eens in de gaten door de hoge kwaliteit. Als je dan eens op zoek wilt naar zijde bloemen, kun je je afvragen welke soorten zijde bloemen er allemaal zijn. Gelukkig is hier een erg simpel antwoord op. Doordat cellulose erg makkelijk is om te bewerken, zijn er eigenlijk net zoveel zijde bloemen als er verschillende echte bloemsoorten zijn. Zo weet je zeker dat er altijd een soort is die bij jou en je wensen past.

Zijde bloemen kopen

Over het algemeen geldt dus dat zijde bloemen erg lastig te onderscheiden zijn van echte bloemen. Daar zit wel een kanttekening aan. Ook met echte bloemen is het namelijk zo dat er een verschil in kwaliteit is. Bij zijde bloemen met een mindere kwaliteit zullen je dus wel degelijk gebreken opvallen. Zijde bloemen van een specialist zijn dus over het algemeen van een betere kwaliteit. Wat een ander groot voordeel van zijde bloemen is, is dat je elke soort bloem altijd kunt kopen onafhankelijk van het seizoen. Dat is niet zo met echte bloemen, die daarnaast ook nog eens snel verwelken. Met zijde bloemen van kwaliteit ben je dus het hele jaar zoet!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *