Wat is een hydrofoorpomp en wanneer gebruik je die?

Een hydrofoorpomp kan helpen als je last hebt van een lage waterdruk

We worden als maatschappij steeds handiger. Dit heeft ertoe geleid dat we voor veel verschillende problemen in en rondom het huis een aantal oplossingen bedacht hebben. Een van deze handige oplossingen die het leven wat aangenamer maken is de hydrofoorpomp. Veel mensen weten echter niet wat een hydrofoorpomp is, wat het niet is en wat het eigenlijk doet. Dat is begrijpelijk maar toch bijzonder, gezien een hydrofoor veel gemak kan toevoegen in je leven. In deze blog gaan we daarom namelijk dieper in op wat een hydrofoorpomp is en wat het doet. Lees verder voor meer informatie!

Wat is een hydrofoorpomp

Een hydrofoorpomp is een zelf aanzuigende pomp die wordt gebruikt om de waterdruk te verhogen. Zo kun je de waterdruk binnen je huis maar ook buiten je huis verhogen met een dergelijke pomp. Een hydrofoorpomp staat bekend onder verschillende namen. Soms wordt de pomp ook een hydrofoor of een drukverhogingspomp genoemd.  Dit kan handig zijn in verschillende situaties wanneer je de waterdruk in je huis moet verhogen. Dit is vaak het geval als je een paar meter boven de begane grond woont waar de waterdruk af kan nemen. Ook als je last hebt van een te lage waterdruk bij het douchen kan een hydrofoorpomp helpen.

Een hydrofoorpomp gebruiken

Naast dat je een hydrofoorpomp in huis kan gebruiken, kan dit ook in een aantal andere situaties. Dit type druk verhogende pompen worden namelijk ook vaak gebruikt bij caravans of boten. Een groot voordeel van een hydrofoorpomp is ook dat het waterslag kan helpen beperken. Waterslag in je leidingen kan plaatsvinden als je de kraan open of dicht doet. Hierbij schiet het water in de leiding als het ware alle kanten op. Dit kan op de lange termijn nare gevolgen hebben. Schade aan je leidingen kan er namelijk voor zorgen dat je waterleiding gaat lekken, en in de ergste gevallen zelfs barsten. Hoe een hydrofoorpomp dit helpt voorkomen lees je hieronder.

Een hydrofoorpomp kopen

Voordat je een hydrofoorpomp koopt, kan het handig zijn om het verschil te weten tussen een hydrofoorpomp en een beregeningspomp. Deze worden vaak door elkaar heen gehaald. Als je op zoek bent naar een drukverhogende pomp kan een hydrofoorpomp een betere keuze zijn. Dit komt doordat een hydrofoorpomp een tank heeft en een beregeningspomp niet. Door deze tank die een kleine voorraad water bevat, slaat de pomp niet aan als je maar heel even de kraan open doet. Op die manier verlaagt het dus ook de kans op waterslag in je leidingen. Daarbij schakelt een hydrofoorpomp automatisch in, wat met een beregeningspomp niet het geval is. Nu weet jij precies wat een hydrofoorpomp is en wanneer je deze kan gebruiken!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *