Hoeveel kost het om een ​​elektrische auto op te laden?

Elektrische auto’s worden steeds populairder omdat mensen op zoek gaan naar groenere manieren  om zich te verplaatsen. Maar hoeveel kost het echt om een ​​elektrische auto op te laden?

Bij het overwegen van de kosten van het opladen van een elektrische auto, zijn er een paar dingen om te overwegen. Allereerst moet u weten hoeveel stroom uw auto per kilometer verbruikt. Dit is afhankelijk van het merk en model van uw auto, maar u kunt deze informatie meestal vinden in de gebruikershandleiding van uw auto.

Vervolgens moet u weten wat de elektriciteitskosten in uw regio zijn. Dit kan sterk variëren, afhankelijk van waar je woont, maar meestal kun je  deze informatie opvragen bij je energieleverancier.

Hoeveel kost het om een ​​elektrische auto op te laden?

Stel, u rijdt zo’n 1000 kilometer per maand  in de Renault Zoe R90. Deze auto verbruikt ongeveer 16 kWh per 100 kilometer. Met een laadkabel type 2 heb je dan ongeveer 160 kWh stroom per maand nodig  om je auto op te laden, bij de landelijke elektriciteitsprijs van € 0,60 per kWh (april 2022) is dat zo’n96 per maand om je auto op te laden. Uw exacte kosten zijn natuurlijk afhankelijk van het merk en model van uw auto en de

elektriciteitsprijs in uw regio.


Samengevat, de kosten van het opladen van een elektrische auto zijn afhankelijk van verschillende factoren. Het merk en model van uw auto en de prijs van elektriciteit in uw regio zijn van invloed op hoeveel het kost om uw auto op te laden.Als u het verbruik van uw auto en uw energieprijs per kWh weet, is dit heel eenvoudig te berekenen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *