Ongedierte op kantoor, 5 tips om er vanaf te komen.

Ze zijn klein, ze zijn vervelend, en ze kunnen een echte lastpost zijn. Nee, ik heb het niet over je collega’s, ik heb het over ongedierte. Van kakkerlakken tot muizen, deze beestjes kunnen je het leven op het werk zuur maken wanneer je ze op kantoor tegenkomt. Hier zijn wat tips over hoe om te gaan met ongedierte op kantoor.

Tip 1: Ga op zoek naar de oorzaak.

Het is belangrijk om het probleem bij de bron aan te pakken. Zet niet ergens willekeurig een val neer, maar doe goed je onderzoek naar de oorzaak van het ongedierte. Om het goed te kunnen bestrijden moet je het bij de bron aanpakken. Zoek dus naar de plek waar het ongedierte vandaan komt en waar ze op af komen. Wanneer je dit weet wordt het een stuk makkelijker om het ongedierte te verjagen en weg te houden.

Tip 2: Doe je onderzoek

Als je ongedierte wilt bestrijden moet je goed weten waar je het tegen opneemt. Doe daarom goed onderzoek naar welk ongedierte je op je kantoor hebt. Kom erachter wat hun zwakheden zijn en waar ze niet tegen kunnen. Dit zal je helpen om het ongedierte beter te kunnen uitroeien en te voorkomen dat ze terugkomen.

Tip 3: Gebruik de juiste middelen

Veel ongedierte kan bestreden worden met typische middeltjes die iedereen wel thuis heeft staan of die zelfs op kantoor staan. Wanneer je last hebt van een klein beetje ongedierte zijn deze perfect om in te zetten. Het voordeel hiervan is dat je geen kosten kwijt bent aan dure middelen of een professional. Is het ongedierte wel wat meer of heb je last van iets wat moeilijk te bestrijden is kijk dan verder. Gelukkig kan je ook veel vallen en middelen kopen bij bijvoorbeeld de bouwmarkt.  Zorg er wel voor dat je goed uitzoekt wat het beste middel is tegen het ongedierte dat je op kantoor hebt lopen. Haast je dus niet direct naar de winkel, maar kijk eerst even online wat je nodig hebt en het beste werkt.

Tip 4: Huur een professional in

Mocht je op grote schaal last hebben van ongedierte of niet zeker weten waar het vandaan komt, huur dan een professional in. Hiermee weet je zeker dat je van het ongedierte af komt en het ook niet terug zal komen. Ongediertebestrijding in Den Haag of ongediertebestrijding in Rotterdam kan lastig zijn, maar met de hulp van een professional is je kantoor in een mum van tijd ongediertevrij. Daarnaast kan een professional je ook direct adviseren over hoe je ervoor zorgt dat ongedierte niet terug komt.

Tip 5: Voorkom ongedierte

Een probleem voorkomen is beter dan een probleem oplossen, met ongedierte werkt dit net zo. Voorkomen is beter en voordeliger dan genezen. Het makkelijkste om ongedierte te voorkomen is door het kantoor schoon te houden. Zorg ervoor dat het kantoor aan het einde van de werkdag netjes is en dat er geen eten rondslingert. Als er voor een muis of rat niks te halen valt, zal deze ook niet bij je naar binnen proberen te komen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *