Weet jij welk soort alarmsysteem het meest geschikt is voor jou?

Op zoek naar een alarmsysteem? Hier lees je welke het beste bij jou past!

Voel jij je soms ook onveilig in je huis? Of maak je je zorgen over de criminaliteit bij jou in de buurt? Dan is het misschien een goed idee om te investeren in een alarmsysteem. Alarmsystemen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden, en niet voor niets! Ze kunnen zorgen voor gemoedsrust en helpen op verschillende manieren je huis en gezin te beschermen. In deze blog zullen we de drie soorten alarmsystemen die beschikbaar zijn nader bekijken: bekabelde alarmsystemen, draadloze alarmsystemen en hybride alarmsystemen. We zullen de voor- en nadelen van elk type bespreken, zodat je kunt beslissen welk type het beste voor jou is!

Een bekabeld alarmsysteem

Zoals de naam al doet vermoeden is een bekabeld alarmsysteem met elkaar verbonden aan de hand van kabels. Alhoewel dit natuurlijk het oudste type systeem is, zijn er ook moderne varianten op de markt. Over het algemeen geldt dat deze systemen als zeer betrouwbaar worden gezien. In verhouding kan een bekabeld alarmsysteem ook goedkoper zijn dan een draadloos of hybride systeem. Het nadeel is wel dat deze systemen niet meer werken als de stroom uitvalt. Ook kunnen de kabels van dit alarmsysteem lastig weg te werken zijn. Je kunt er natuurlijk voor kiezen dit weg te laten werken in de muren, maar dit zorgt uiteraard wel voor een hoger kostenplaatje.

Een draadloos alarmsysteem

Een draadloos alarmsysteem heeft als grootste voordeel dat deze draadloos is en dus op batterijen werkt. Ook bij een stroomuitval kun je dus nog van dit systeem op aan. Ook kan dit handig zijn met een verhuizing, waarbij je dit alarmsysteem dus makkelijk weer aan kan sluiten. De signalen worden bij een draadloos systeem verzonden aan de hand van frequenties. Een nadeel kan zijn dat dit kan storen met andere apparaten die op dezelfde frequentie uitzenden. Dit valt gelukkig te verhelpen door gebruik te maken van een dubbele frequentie.

Een hybride alarmsysteem

Als je wilt genieten van het beste van beide werelden kan een hybride alarmsysteem de meest geschikte optie voor jou zijn. Dit is dus een systeem dat een combinatie heeft van een bekabeld en een draadloos alarmsysteem. Zo kun je je bekabelde alarmsysteem uitbreiden met bepaalde draadloze systemen om zo extra veilig te zijn. Het nadeel is dat je wat betreft deze combinatie alarmsystemen minder keuze hebt. Ook is het verstandig om vooraf goed te bekijken welke alarmsystemen je op welke manier kunt uitbreiden. Wat je keuze ook gaat zijn, jij bent nu helemaal op de hoogte van de verschillende soorten alarmsystemen!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *