Zijn showroom keukens interessant om te kopen?

Showroom keukens zijn heel interessant om te kopen, maar veel mensen geven er geen aandacht aan. Toch moet je een aanbieding niet snel in de wind slaan, want je kunt er een hoop voordeel mee behalen. En dan hebben we het niet alleen over de prijs. Waarom ze interessant zijn om te kopen vertellen we in onze blog. Inclusief handige tips en trucs voor wanneer je over een showroomkeuken wil onderhandelen.

Kwaliteit voor een spotprijs

Oké, de prijs is natuurlijk wel de primaire reden om aandacht te geven aan showroom keukens. Ze zijn immers een stuk goedkoper dan een nieuwe keuken. Een heel stuk goedkoper. Nog belangrijker is dat je topkwaliteit voor een spotprijs krijgt. Natuurlijk kun je ook een goedkope nieuwe keuken kopen, maar dan lever je doorgaans in toch op de kwaliteit van bijvoorbeeld het materiaal dat is gebruikt en de apparaten die erin zijn verwerkt. De lage prijs is vooral te danken aan het feit dat een showroomkeuken zo snel mogelijk weg moet, want de winkel heeft bijvoorbeeld plaats nodig voor een nieuw model of een compleet nieuwe collectie.

Afdingen op showroom keukens

Dat is gelijk een mooi bruggetje naar het onderhandelen over showroom keukens. Veel mensen denken dat het niet kan en het klopt dat de verkoper in eerste instantie zal zeggen dat dit de bodemprijs is. Toch kun je onderhandelen. Is de korting zo hoog dan wanneer je een nieuwe keuken koopt? Dat niet, maar iedere euro die je kunt besparen is pure winst. En het enige wat je ervoor moet doen is je mond opentrekken. Houdt er gewoon altijd rekening mee dat een winkel graag afscheid wil nemen van de showroomkeuken die je eventueel wil kopen.

Showroom keukens worden snel geleverd

De levertijden van een nieuwe keuken kunnen wel weken tot maanden in beslag nemen en dat is frustrerend. Je wil immers zo snel mogelijk genieten van een nieuwe keuken en heerlijke gerechten klaarmaken. Dan is het ook slimmer om voor showroom keukens te kiezen, want die zijn direct leverbaar. Oké, de levertijd kan nog steeds enkele weken zijn, maar dat is meer te wijten aan het feit dat de monteurs druk zijn of dat er specifieke aanpassingen nodig zijn. De keukens is er al, dus daar hoef je niet op te wachten. De levertijd van een showroomkeuken is dus aanzienlijk korter dan dat van een nieuwe keuken. 

Showroom keukens zijn compleet en aan te passen

Veel mensen denken dat showroom keukens uit de winkel worden gehaald en kant-en-klaar worden geleverd en neergezet, maar nee. Zo werkt het niet. De keuken wordt zorgvuldig gedemonteerd, vervoerd en bij jou op locatie weer opgebouwd. Dat betekent ook dat aanpassingen mogelijk zijn. Moeten de maten anders zijn of is een andere indeling gewenst? Dat kan! Je kunt zelfs kiezen voor andere inbouwapparaten als de apparaten die je ziet niet wil hebben. Dat is overigens wel een ander groot voordeel van showroom keukens, want ze zijn altijd compleet. Alles wat je in de showroom ziet zit ook bij de prijs van de keukens inbegrepen. Van accessoires en toebehoren tot aan de inbouwapparaten van A-merken die je ziet.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *