Zo kies jij de beste vlonderschroeven

ennah.eu

Het bouwen van een vlonder kan een geweldige manier zijn om je achtertuin te renoveren nu de zomer er weer aan komt. Het is de perfecte plek om te ontspannen in de zomerzon of om te barbecueën met vrienden. Als je nog nooit eerder een vlonder hebt gebouwd, kan het alleen een vrij intimiderende zaak lijken. Je weet waarschijnlijk namelijk nog niet zo goed waar je op moet letten. Een van de belangrijkste aspecten van het bouwen van een vlonder is het kiezen van de juiste vlonderschroeven. Dit hangt namelijk af van een aantal aspecten. In deze blog bekijken we wat vlonderschroeven zijn en hoe je de beste voor je vlonder kiest!

Wat vlonderschroeven zijn

Vlonderschroeven zijn schroeven die speciaal zijn ontworpen voor het gebruik in vlonders. Dat is belangrijk om te weten omdat dit type schroeven specifiek bepaalde eigenschappen hebben die ze zo geschikt maken voor vlonders. En dat is erg belangrijk, gezien je in verband met veiligheid niet wilt dat je vlonder uit elkaar valt. Over het algemeen worden vlonderschroeven gemaakt van het sterkste staal dat er is. Dat zorgt er niet alleen voor dat ze erg sterk zijn maar ook nog eens tegen roest bestendig zijn. Er zijn verschillende aspecten die bepalen wat voor soort vlonderschroeven je nodig hebt. Dit ligt deels aan het soort hout dat je voor je vlonder wilt gebruiken, maar ook de lengte van de vlonderschroeven doet ertoe.

Vlonderschroeven en houtsoorten

Als het op vlonderschroeven aankomt wordt er over het algemeen een onderscheid gemaakt tussen hardhout en zachthout. Dit zijn grofweg twee categorieën waaronder alle houtsoorten te verdelen vallen. Hardhout is vaak duurder doordat het langer duurt voor deze bomen om te groeien. Zachthout groeit dus sneller, is vaak goedkoper maar daardoor vaak ook minder duurzaam en compact. Als je de juiste vlonderschroeven wilt kiezen, kun je voor hardhout het beste gecoate vlonderschroeven gebruiken. Dit heeft te maken met looizuren in het hardhout die de vlonderschroef anders kunnen aantasten. Voor zachthout kun je dus vlonderschroeven zonder coating gebruiken.

De ideale lengte van vlonderschroeven

Als je vlonderschroeven wilt kopen, is het tenslotte erg belangrijk dat je rekening houdt met de lengte van de schroef. Over het algemeen is dat zo bij alle soorten klusjes waarbij je schroeven nodig hebt. Met het oog op je vlonder wil je natuurlijk dat je planken stevig genoeg in de liggers bevestigd zitten. De vuistregel hierbij is vaak dat je vlonderschroeven kiest die twee keer zo lang zijn als de dikte van je plank. Nu weet je alles wat je moet weten over het kopen van de juiste vlonderschroeven. Veel succes!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *