De 3 meest voorkomende pijnklachten bij wielrenners

De 3 meest voorkomende pijnklachten bij wielrenners

Wielrennen is een geweldige sport die veel voordelen biedt voor je gezondheid. Het is echter niet zonder risico’s. Veel wielrenners hebben last van pijnklachten tijdens het fietsen, met name aan de handen. Handschoenen fiets kunnen helpen om deze pijn te verminderen, maar het is ook belangrijk om te begrijpen welke soorten pijnklachten het meeste voorkomen bij wielrenners. Op deze manier kan jij overwegen of dit het voor jou waard is en ervoor zorgen dat je deze klachten voor bent door ervan op de hoogte te zijn. We bespreken in het kort de twee meest voorkomende pijnklachten bij wielrenners. 

Pijn aan de handen 

Wielrenners ervaren vaak pijn aan de handen met name in de vorm van tintelingen, gevoelloosheid en pijnlijke drukpunten. Dit komt doordat het stuur van de fiets voortdurend druk uitoefent op de handen. Het is belangrijk om te beseffen dat deze klachten niet alleen vervelend zijn maar ook gevaarlijk kunnen zijn. Als gevolg van de pijn kun je je grip op het stuur verliezen en daardoor de controle over de fiets. Maar wielrenhandschoenen met voldoende padding kunnen helpen om deze druk te verminderen en de pijn te verlichten. De padding in de handschoenen zorgt voor extra comfort en vermindert de druk op de handen. Hierdoor is de kan sop pijnklachten kleiner. 

Pijn aan de knieën 

Kniepijn is ook een veelvoorkomende klacht bij wielrenners, met name bij langere ritten of bij wielrenners die net beginnen met deze sport. Dit kan worden veroorzaakt door een slechte fietspositie, te weinig training of een verkeerd afgestelde fiets. Een slechte fietspositie kan ervoor zorgen dat er te veel druk op de knieën komt te staan waardoor pijnklachten ontstaan. Daarnaast kan te weinig training leiden tot overbelasting van de knieën, waardoor deze pijn gaan doen. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor een goede fietspositie en eventueel een fietsmeting te doen om deze klachten te voorkomen. Ook is het belangrijk om langzaam op te bouwen met het trainen om overbelasting voor te zijn. 

3 meest voorkomende pijnklachten bij wielrenners

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *