Welke raamdecoratie past bij mijn kamer?

Shutters

Wil je een raam bedekken maar weet je niet welk type raamdecoratie past bij de ruimte? In deze gids vind je welk type opties er het meest geschikt zijn voor jouw voorkeur. 

Tips om mee te beginnen

Wanneer je beslist een aankoop te doen voor je ramen, denk dan aan wat zowel bij je raam als de ruimte past. Specifieke ramen hebben specifieke decoratie nodig. Je wilt dus dat dit past bij de rest van het decor terwijl het voldoet aan wat je mooi vindt. Ga dus zeker voor kwaliteit en tijdloze ontwerpen. Zo loop je het minste kans op een miskoop.

Nog een tip is om je raamdecoratie te laten passen bij de kleur van je muren. Als je afstemt op de meest dominante kleur van de omgeving (de wanden en muren dus) biedt dat een subtielere overgang tussen de twee. Concreet wil dat zeggen dat je dus een tint of twee lichter of donkerder dan je muren kan gaan. 

Controle over licht en privacy

Kijkt jouw raam uit op de drukke straatkant of recht op het raam van de buren? Kies dan voor shutters. Shutters zijn gemaakt van hout, kunststof of een combinatie. Ze hebben een fraaie uitstraling en zijn praktisch omdat je de binnenluiken kan openklappen. Op deze manier kan jij sturen hoeveel lichtinval je kamer heeft en hoeveel ruimte er overblijft om naar binnen te kijken. Shutters passen dus heel goed bij strakke, moderne en open woningen en worden het vaakst toegepast in bad- en slaapkamers. 

Een zachter gevoel en bescherming

Wil jij genieten van die privacy én een zonwerend systeem? Plisségordijnen weren zowel de zon als de koude. In de winter houd je de vriestemperaturen dus buiten, en in de zomer de zonnestralen. Buiten hun isolerend effect bezitten ze de functie om een ruimte helemaal te verduisteren. Daarbij heeft een plissé gordijn een zachter gevoel dat niet gemakkelijk vloekt met andere materialen en kan je gaan voor een semi transparant of verduisterend gordijn. Als laatste zijn ze ook een mooie oplossing voor het probleem van schuine dakramen én zijn ze veilig rond de kleinsten in huis. 

Decoratie en gezelligheid

Heb je geen behoefte aan functionaliteit maar wil je de ruimte toch wat levendiger maken? Ga dan voor stoffen gordijnen. Door het dunne materiaal zijn ze betaalbaar en in diverse kleuren te vinden. Tip: als je ramen hoog hangen kan je best je gordijnen daar hangen. Zo beklemtonen je gordijnen de lengte van de ruimte.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *